Akatsuki Glass movement

Akatsuki Glass movement is een Japanse eenmansbeweging aangevoerd door glasblazer Akio. Toen Akio voor het eerst met de glasblaaskunst in aanraking kwam voelde hij een positieve energie die hij nooit eerder voelde. Kort daarna kreeg hij een drietal visioenen die hem ervan overtuigden dat glasblazen zijn lotsbestemming is. Sinds 2005 brengt Akio zijn kunst tot leven in Tokyo. De naam Akatsuki is afgeleid van zijn voornaam en betekent dageraad.  

 

Dellene Peralta

Dellene Peralta is haar carrière in 1996 begonnen met het maken van glazen sierraden en andere glazen objecten. Vandaag de dag staat zij bekend als een van de beste vrouwelijke glasblazers.

 

doshworld

Dosher is als kunstenaar geïnspireerd geraakt door het bos- en heuvelrijke deel van Idaho, waar hij is opgegroeid. In de 20 jaar die hij al meedraait heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan hoe de glasblaaswereld er vandaag de dag uit ziet. Een bijna kinderlijke verbeeldingskracht krijgt de vrije loop in al zijn werk, regels en beperkingen zeggen hem niks. Prachtige kunstobjecten zijn het unieke resultaat.

 

Mellow Glass

Mellow Glass is een glasblaaskunstenaar uit het Verenigd Koninkrijk, hij werd tweede op de European Functional Flame Off van 2014. Mellow Glass is daarmee een opmerkelijk talent, want hij begon slechts vier jaar eerder met glasblazen.  In zijn gevarieerde lijn van producten vindt iedereen zijn persoonlijke must-have.

 

Silika

Silika is een glasmerk met Zuid-Californië als thuisbasis en een geweldige selectie producten. Onder andere vind je er prachtig gekleurde pendants en het beste functional glass. Welk product je ook kiest, Silika staat garant voor glaswerk van de hoogst mogelijke kwaliteit.

 

SNOB Glass

Hans Meijer is een Nederlands glasblazer die bekend is onder de naam SNOB Glass. Meijer is in 1992 begonnen als blazer van glas dat in laboratoria wordt gebruikt. In 2006 raakte hij geïnteresseerd in het creëren van glasblaaskunst. Meijer is geïnspireerd geraakt door verschillende glasblaaskunstenaars van over de hele wereld en heeft ook zij aan zij gewerkt met sommige van hen. Dit alles resulteerde in een eigen, unieke stijl die in 2016 bekroond werd toen hij de eerste prijs won op de 3rd European Functional Flame Off, het belangrijkste Europese glasblaaskampioenschap. Meijer blijft gefascineerd door glasblazen: hoe een idee in zijn hoofd ontstaat en zich via zijn handen en een stel glazen staafjes vertaalt naar kunst is iets magisch. 

Heliox Glass

Heliox Glass in voortgekomen uit een ongeremde passie voor functioneel borosilicaat glas en de hele artistieke beweging die zich met deze kunstvorm bezighoudt. Heliox Glass ontstond eind 2013 in Spanje, maar verspreidt zich momenteel langzaam over de rest van Europa.

Vele uren van hard werk, voortdurende experimentatie en een sterke wil om te blijven leren hebben Heliox Glass zijn unieke stijl en techniek opgeleverd. In combinatie met de beste materialen uit zowel de V.S. als uit Duitsland levert dit de meest spectaculaire eindresultaten op.