Het assortiment van Magic Glass

Het assortiment van Magic Glass

Assortiment Magic Glass

Het assortiment van Magic Glass is een unieke verzameling glasblaaskunst. Wij richten ons met name op de Europese markt en dat zie je terug in onze collectie. De hedendaagse Europese glasblaaskunst is sterk beïnvloed door zijn Amerikaanse evenknie, maar is desondanks uniek. Diegenen met oog voor detail zien bijvoorbeeld de invloed van Venetiaans glas terug, dat zich onder andere kenmerkt door het gebruik van diverse kleuren glas door en naast elkaar.

 

Wij hanteren een hoge standaard bij Magic Glass, alleen het beste werk van de meest getalenteerde kunstenaars komt in onze webshop terecht. Natuurlijk zijn Europese glasblazers goed vertegenwoordigd op Magic Glass, maar we leggen ons tegelijkertijd geen strikte beperkingen op. Zo kan het zijn dat je naast het werk van de Nederlandse Hans Meijer ook het werk van de Japanner Akatsuki Glass Movement vindt. In de rest van dit artikel bespreken we kort enkele van de kunstenaars die je tegenkomt op Magic Glass.

 

We noemden hem zojuist al even, Hans Meijer. Hij begon, zoals vele glasblazers, als blazer van glaswerk dat in laboratoria wordt gebruikt. Tien jaar geleden begon hij te experimenten met glasblazen als kunstvorm. En met succes, de naam SNOB Glass is vandaag de dag een begrip in de glasblaasscene.

 

Akatsuki Glass Movement werkt, anders dan zijn naam doet vermoeden, alleen. Desondanks deelt hij wel degelijk overeenkomsten met zijn collega’s. Opvallend is dat veel glasblazers hun werk als een roeping zien. Akatsuki gaat nog een stapje verder en noemt het zelfs zijn lotsbestemming. Zij die zijn werk hebben gezien begrijpen dat hier inderdaad geen discussie over mogelijk is.

 

Als laatste willen we ook Dellene Peralta nog even tippen, die haar carrière in 1996 begon met het maken van sierraden en andere glazen objecten. Met haar twee decennialange ervaring staat zij vandaag de dag bekend als een van de beste vrouwelijke glasblazers ter wereld.

 

Tot slot: elk object dat wij verkopen via MagicGlass is kunst. Wij vinden het daarbij belangrijk dat niet alleen het object zelf, maar ook de kunstenaar in de spotlight staat. Daarom vind je bij elke productbeschrijving ook een korte biografie van de kunstenaar.